Η Κηφισιά ξανά στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας

Η Κηφισιά συνεχίζει να μεγαλώνει και να πηγαίνει (ακόμη) πιο ψηλά! Για δεύτερη διαδοχική σεζόν, η ομάδα μας πήρε το εισιτήριο για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0 χάρη στο γκολ του Μιχάλη Κουιρουκίδη στο 64ο λεπτό.

Οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη έδειξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό πόσο ήθελαν τη νίκη, πάλεψαν και πήραν απόλυτα δίκαια μια μεγάλη πρόκριση για τις δεκαέξι (16) καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Η Κηφισιά έδειξε από νωρίς πως μπορεί να πάρει την πρόκριση. Πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό του αγώνα, ο Πρίτσας έκανε ωραία ενέργεια, πάσαρε στον Τεττέι, αλλά το πλασέ του 21χρονου επιθετικού κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι των φιλοξενούμενων. Σταδιακά, ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν απείλησε επί της ουσίας την εστία του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος μπλόκαρε δίχως πρόβλημα την μπάλα (13′). Στο 21′ η Κηφισιά βγήκε στην αντεπίθεση, ο Πρίτσας κουβάλησε την μπάλα για μερικά μέτρα και έκανε το δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Όσο περνούσε η ώρα πάντως, η Κηφισιά πάταγε καλύτερα, ελέγχοντας τον ρυθμό και κρατώντας τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια μακριά από την εστία του Αναγνωστόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό πως η Κηφισιά ήταν αυτή που απείλησε με μεγαλύτερη συνέπεια, με Τεττέι (31′) και Πρίτσα (37′), με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με την παράλληλη σέντρα του Θορίνασον να καταλήγει άουτ.

Μετά από την ανάπαυλα, ο ΟΦΗ είχε τέσσερις τελικές φάσεις μέχρι το 60ό λεπτό, ουδεμία από αυτές όμως ανησύχησε τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος είχε πάντοτε σωστή θέση και έλεγχε την κατάσταση.

Η στιγμή που έκρινε το αποτέλεσμα σημειώθηκε στο 64ο λεπτό. Ο Νοικοκυράκης με τη βοήθεια του Τεττέι έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο, με τον δεύτερο να παίρνει μέτρα με την μπάλα και να φτάνει έξω από την αντίπαλη περιοχή. Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Νοικοκυράκη, ο οποίος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την περίσταση, έκανε άμεσα την παράλληλη πάσα και βρήκε τον Κουιρουκίδη, από το πόδι του οποίου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ΟΦΗ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πατήσουν με μεγαλύτερη συνέπεια την περιοχή της Κηφισιάς, αλλά μέχρι το φινάλε δεν τα κατάφεραν. Η πιο καλή καλή στιγμή για τους ασπρόμαυρους ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέρο στο 68′ του αγώνα, για να ακολουθήσει η κυριαρχία της Κηφισιάς.

Με τον χρόνο να κυλά υπέρ της, η ομάδα του Γιώργου Πετράκη κράτησε την μπάλα στην κατοχή της, έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και είχε μάλιστα την ευκαιρία να σημειώσει περισσότερα γκολ. Αρχικά με την καρφωτή κεφαλιά του Μπαρμπόσα (81′) που κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ κι εν συνεχεία από το πλασέ πάνω στην κίνηση που έκανε ο Καλλέργης (86′) μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Να από τα αριστερά.

Η τελευταία απειλή για την άμυνα της Κηφισιάς καταγράφηκε στο 87′ με τον Μαζουλουξή να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και να σταματάει την προσπάθεια του Ντουρμισάι.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Σωτηράκος, Νοικοκυράκης, Παπασάββας (86′ Βαφέας), Πέιος, Να, Πρίτσας (78′ Γκίνη), Τεττέι, Κουιρουκίδης (75′ Καλλέργης).
ΟΦΗ (Νιόπλιας): Στίβενς, Πασαλίδης (67′ Μπαλογιάννης), Βούρος, Γιαννούλης (35′ Διαμαντής), Λάρσον, Τοράρινσον (67′ Τζου), Ντιουσέ, Μεγιάδο (59′ Λουίς Περέα), Τοράλ, Γκερέρο, Ντουρμισάι.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital