0 items - 0.00€ 0

Η ιστορία του συλλόγου μας

Η ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ελπιδοφόρου ξεκίνησε από μία ομάδα Νεοκηφισιωτών το 1968 που είχε έδρα μία αλάνα στις οδούς Αδαμών και Γεωργ.Λύρα, στάση Σινεμά Απόλλων και γι’ αυτό ονομάστηκε σαν τότε ανεξάρτητη «Απόλλων Νέας Κηφισιάς».

Το 1971 ο τότε Αντιπτ/χος Σπηλιόπουλος Ηλίας σαν πρόεδρος του συλλόγου, ίδρυσε, μετονόμασε και ένταξε στη Γ’ κατηγορία ΕΠΣΑ τον ΑΟΝΚ Ελπιδοφόρο. Κατάφερε να συνδέσει τις περιοχές Απόλλων και τέρμα Νέας Κηφισιάς σε μία και να εντάξει 25 ιδρυτικά μέλη από τις δύο περιοχές με ένα κοινό στόχο το συμφέρον της ομάδας. Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ήταν οι κάτωθι:

Σπηλιόπουλος Ηλίας
Κάτσαρης Σπύρος
Κατσαδούρης Γιάννης
Αγγελής Σταύρος
Κατσαδούρης Βελισσάριος
Μπεζμπαλιός Βασίλειος Παντιέρας
Δημήτριος Λευτεράκης
Νικόλαος Μοράρης
Βασίλειος Γούσιος
Νικόλαος Μοράρης
Στέλιος Μερέτης
Δημήτριος Μοράρη
Χρυσούλα Λάσκαρης
Μιχάλης Νομικού
Κυριακή Θεοδώρου
Βασίλειος Κωνσταντάτος
Σπύρος Καραολάνης
Σωτήριος Βλάσης
Νικόλαος Καρέλλας
Χαράλαμπος Φραγκογιάννης
Σταύρος Κάπελας
Νικόλαος Μηλιώτης
Θωμάς Παναγιωτόπουλος
Μιχάλης Κυπαρίσης Στέφανος

Επίτιμα μέλη:

Κούβαρης Μιχάλης, Μέλος Δ.Σ. Ολυμπιακού Φραγκάκης Μιχάλης, Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟ
Χοΐδάς Σταύρος , Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟ
Κιολείδης Νικόλαος, Επιχειρηματίας Νέας Κηφισιάς
Κανακάκης Μιχάλης, Ιατρός.

Το Δ.Σ. του συλλόγου αποτελείτο από 11 μέλη. Είχε τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ποδηλασίας, κολύμβησης. Τα γραφεία του συλλόγου ήταν Αδαμών 25, Ν. Κηφισιά. Σαν έδρα είχε ένα γήπεδο που εδρεύει στις οδούς Κηφισού και Ερυμάνθου, Ν. Κηφισιά. Ήταν ένα ξέφραγο οικόπεδο αγνώστων στοιχείων, με προσωπική εργασία και έξοδα των μελών, κατάφεραν να ενταχθεί νόμιμα σαν έδρα & ιδιοχρησία με την συμπαράσταση του Δήμου Κηφισιάς.

Από την ίδρυση της ομάδος εξελέγησαν οι κάτωθι πρόεδροι: Ο ιδρυτής Σπηλιόπουλος Ηλίας (1971-1981), Καραολάνης Σωτήριος (1981-1983), Κουτσουδάκης Ελευθέριος (1983-1987), Στεφανόπουλος Κων/νος (1987-1989), Αλαμάνης Παντελής (1989-1995), Μπάος Νικόλαος (1995-1997), Παπαδάκης Σταύρος (1997-2005), Αφοί Γαντζούλα (2005-έως και σήμερα).

Το 1997 ο τότε Πρόεδρος Αλαμάνης Παντελής καταργεί τα τμήματα: μπάσκετ, κολύμβησης, ποδηλασίας λόγω οικονομικών προβλημάτων, μετατρέπει η γενική συνέλευση την ονομασία από ΑΟΝΚ Ελπιδοφόρος σε ΑΟΚ Ελπιδοφόρος, νόμιμα, με αλλαγή καταστατικού και μεταφέρεται η έδρα του συλλόγου στο στάδιο Ζηρινείου μετά από άνοδο της ομάδος στη Β’ κατηγορία ΕΠΣΑ και με συνεργασία της τότε ομάδος ΑΟΚ Κηφισιάς.

Η περίοδος 2005- 2006 ήταν ορόσημο για την περιοχή της Κηφισιάς. Ο επιχειρηματίας Βασίλης Γαντζούλας αναλαμβάνει τον Ελπιδοφόρο Νέας Κηφισιάς και αποφασίζει να τον πάρει από τις αλάνες της Γ’ κατηγορίας και να τον κάνει γνωστό στο πανελλήνιο. Η ομάδα βγήκε από την αφάνεια, όταν ανέλαβε την προεδρία ο Βασίλης Γαντζούλας, ο οποίος από τη Γ’ ΕΠΣΑ και μέσα σε λίγο καιρό (με συνεχόμενες ανόδους) την έφερε στη Δ’ Εθνική, ένα βήμα πριν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Συνεχίζοντας έτσι ο σύλλογος μία λαμπρή πορεία προς το μέλλον γεμάτο επιτυχίες.

Ερευνώντας τα παλαιότερα χρόνια της ΕΠΣΑ, μια από τις ομάδες η οποία διακρινόταν στα πρωταθλήματα ήταν ο Α.Ο.Κηφισιάς, ή αλλιώς ο Α.Ο.Κ. Ιδρύθηκε το 1932 και συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ από το 1938 έως τον β΄ Παγκόσμιο πόλεμο (με παίκτη και προπονητή τον μετέπειτα ήρωα της Αλβανίας Μίμη Πιερράκο) και ανελλειπώς από το 1945 έως το 2000, με αριθμό μητρώου ΕΠΟ 113.
Η καταστροφική περίοδος 1999-2000, όπου ο ΑΟΚ υποβιβάστηκε από την Α΄Αθηνών στη Β΄,σήμανε και το τέλος του ΑΟΚ, καθώς οι διοικούντες, κουρασμένοι και κορεσμένοι από την αδιαφορία των φιλάθλων σε σχέση με άλλες εποχές, προχώρησαν στη συγχώνευση με το γειτονικό (και αιώνιο αντίπαλο) Πανερυθραϊκό και στη δημιουργία της «Ενωσης Πανερυθραϊκού – Α.Ο.Κηφισιάς». Το τόλμημα της συγχώνευσης δύο ομάδων διαφορετικών Δήμων δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα και την αναμενόμενη ανταπόκριση στους φιλάθλους των δύο ιστορικών συλλόγων.

Μετά από δύο χρονιές όπου η «Ένωση» τερμάτισε πέμπτη στα πρωταθλήματα της Α΄Αθηνών, ο στόχος της ομάδας εκφυλίστηκε να είναι απλά η παραμονή της στην κατηγορία, ενώ στη μνήμη των φιλάθλων της Κηφισιάς τουλάχιστον, ήταν νωπές ακόμη οι δάφνες της εντυπωσιακής πορείας του ΑΟΚ στη δ΄εθνική την προηγούμενη δεκαετία. Την ίδια εποχή, ο «Ελπιδοφόρος Ν. Κηφισιάς» άλλαζε στο καταστατικό του την ονομασία του σε «Α.Ο.Κηφισιάς- Ελπιδοφόρος» και ιδρύεται ο «Α.Σ. Κηφισιά 2010», πάνω στο καταστατικό του «Εθνικού Σεπολίων» προσπαθώντας αμφότεροι να καλύψουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κηφισιάς το κενό του Α.Ο.Κ. Αλλά και οι φίλαθλοι του ΑΟΚ είχαν αρχίσει πλέον να αισθάνονται «ορφανοί». Το «κέντρο βάρους» της Ένωσης είχε αρχίσει να … μετακινείται προς Βορρά, προς τη Νέα Ερυθραία δηλαδή, καθώς το γήπεδο της Ν. Ερυθραίας είχε αποκτήσει και αυτό φυσικό χόρτο και οι αγώνες της ομάδας διεξάγονταν πλέον εκεί. Επίσης με την ομάδα πλέον, ασχολούντο σχεδόν αποκλειστικά οι παλαιοί παράγοντες του Πανερυθραϊκού, καθώς οι άνθρωποι του ΑΟΚ ένας – ένας εγκατέλειπαν.
Το αποκορύφωμα της μετάλλαξης της «Ενωσης» σε «νέο Πανερυθραϊκό», ήταν η περίοδος 2005-2006, όπου η «Ένωση» αγωνίστηκε αποκλειστικά στο γήπεδο της Νέας Ερυθραίας, με χρώματα τα ερυθρόλευκα του Πανερυθραϊκού και το δηλωμένο στην ΕΠΣΑ εντεκαμελές Δ.Σ. περιείχε μόνο τρεις Κηφισιώτες σε διακοσμητικές θέσεις.
Μπροστά στα παραπάνω, τρεις -τέσσερεις παλαιοί παράγοντες του ΑΟΚ αποφάσισαν να ξεκινήσουν την ομάδα από το μηδέν ουσιαστικά, με μοναδική παρακαταθήκη τις αναμνήσεις του κόσμου για τον ΑΟΚ. Έτσι, το καλοκαίρι του 2006 αγοράστηκε έναντι του όχι ευκαταφρόνητου ποσού των δεκατριών χιλιάδων ευρώ το καταστατικό του «Εθνικού Ελληνορώσων». Χαρακτηριστικά, ο συγχωρεμένος Σάκης Τσακασιάνος έγραφε στο «DERBY»: «Χθες 29 Μαϊου, ανήμερα της …αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, αλώθηκε ο Εθνικός Ελληνορώσων και πάει προς Βόρεια Προάστια μεριά». Η νέα -και συχρόνως τόσο παλιά – ομάδα,αγκαλιάστηκε αμέσως από τον κόσμο της Κηφισιάς και έχει καταφέρει σε τέσσερα χρόνια από την επανίδρυσή της να ανέβει δύο κατηγορίες και να αγωνίζεται φέτος στην Α΄ Αθηνών (ο Πανερυθραϊκός αγωνίζεται στη Β΄). Το μεγαλύτερο κέρδος, όπως χαρακτηριστικά λέει ένας παλαιός παράγοντας της ομάδας είναι «ότι εχθροί και φίλοι στην Κηφισιά τον ΑΠΟΚ τον λένε ΑΟΚ». Παρ’όλα αυτά, οι άνθρωποι της ομάδας αντιμετωπίζουν το μέλλον με σκεπτικισμό…

Η ύπαρξη του Β. Γατζούλα στην προεδρία του Ελπιδοφόρου, έχει δώσει στην ομάδα του άλλη δυναμική. Δεν είναι ψέμα ότι όλη η ποδοσφαιρική Αθήνα μιλάει για τον Ελπιδοφόρο και τον ΠΑΟΚ Γλυφάδας, οι οποίοι με τους κατάλληλους ανθρώπους στα διοικητικά πόστα, έφτασαν από το ναδίρ της ποδοσφαιρικής απαξίωσης των τελευταίων θέσεων της Γ΄Αθηνών στα σαλόνια της κορυφής της Δ΄Εθνικής. Μήπως ήρθε η ώρα για μια νέα συγχώνευση, αυτή τη φορά μεταξύ Ελπιδοφόρου και ΑΟΚ (ο Β. Γατζούλας έχει απευθύνει τη σχετική γραπτή πρόσκληση στους ανθρώπους του ΑΠΟΚ εδώ και δύο χρόνια περίπου). Άλλωστε, όπως λέει και ο «παλαιός παράγοντας της ομάδας» που προαναφέραμε και παραπάνω, «τη νέα ομάδα Κηφισιά θα τη λένε, δε θα τη λένε Ελπιδοφόρο».

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital