Φινάλε με εντός έδρας ήττα από την Καλαμάτα

Η Κηφισιά ολοκλήρωσε την παρθενική παρουσία της σε επαγγελματική κατηγορία με εντός έδρας ήττα. Η ομάδα μας, αν και προηγήθηκε στο 3′ της αναμέτρησης, ηττήθηκε εν τέλει (με 1-2) από την Καλαμάτα για την 34η αγωνιστική της Betsson Super League 2. Ο Γιάννης Οικονομίδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Γιάννη Λουκίνα να σκοράρει δύο φορές στο β’ μέρος (67′ & 85′) και να χαρίζει τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Έτσι, η Κηφισιά ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Betsson Super League 2 ούσα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 50 βαθμούς.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο το παιχνίδι, δεδομένου πως στο πρώτο τέταρτο είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Στο 2′ το πλασέ του Καραγκούνη μέσα από την περιοχή κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη, στην πρώτη τελική φάση του αγώνα. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε το γκολ. Ο Μουστάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Οικονομίδης μπήκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Καλαμάτας και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, η Κηφισιά είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 7ο λεπτό, ο Οικονομίδης έκανε την κάθετη πάσα προς τον Κουιρουκίδη, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Ταΐρη, ο οποίος έκανε την επέμβαση και έδιωξε τον κίνδυνο για την άμυνα της Καλαμάτας.

Στο 11′ καταγράφηκε η πρώτη τελική φάση των φιλοξενούμενων, με το σουτ του Λουκίνα να καταλήγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Αναγνωστόπουλου. Στο 14′ η Κηφισιά απείλησε ξανά με τον Καραγκούνη, ο Ταΐρης είπε όμως πάλι το “όχι” με σωτήρια επέμβαση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντοριβάλ ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ από τα αριστερά, βρήκε τον Μκρτσιάν στην αντίπαλη περιοχή, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δεν κατάφερε όμως να αλλάξει πορεία στην μπάλα τόσο όσο χρειαζόταν για να την στείλει στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 41ο λεπτό, με τους αμυντικούς της Καλαμάτας να διώχνουν την τελευταία στιγμή πριν ο Παλασέφσκι κάνει την προβολή προ του Ταΐρη.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με την Καλαμάτα να έχει πλέον περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 52′ ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο το πλασέ του Λουκίνα σε τετ α τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ταΐρης μπλόκαρε την μπάλα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να αυξάνουν την πίεσή τους, απειλώντας ξανά στο 59ο λεπτό με τον Παυλίδη, ο οποίος όμως είδε τον Αναγνωστόπουλο να πέφτει στην αριστερή γωνία και να διώχνει τον κίνδυνο. Η προσπάθεια της Καλαμάτας για την ισοφάριση απέδωσε στο 67ο λεπτό, με τον Λουκίνα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέλαντι (το κέρδισε ο ίδιος από τον Γκότοβο).

Στο 75ο λεπτό, ο Γρίβας βρέθηκε απέναντι από τον Αναγνωστόπουλο, δεν πρόλαβε όμως να κάνει το πλασέ αφού το υποδειγματικό τάκλιν του Παυλάκη έβαλε τέλος στην επίθεση των φιλοξενούμενων. Η Κηφισιά δεν σταμάτησε να προσπαθεί για δεύτερο γκολ, για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο 78′ της αναμέτρησης, ο Τεττέι έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Καλλέργη, το σουτ που επιχείρησε ο έμπειρος ακραίος επιθετικός της Κηφισιάς κατέληξε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, η Καλαμάτα αποδείχθηκε πιο συνεπής στην τελική προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου, με τον Μπόρχες να κάνει την σέντρα από τα αριστερά και τον Λουκίνα να σκοράρει για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση με πλασέ στο 85ο λεπτό.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στην Κηφισιά. Ο Ντοριβάλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μκρτσιάν πήδηξε ψηλότερα απ όλους, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ελευθερόπουλος): Αναγωστόπουλος, Μουστάκης (56′ Σμπώκος), Τόλιος (46′ Παυλάκης), Γκότοβος, Μκρτσιάν, Παλασέφσκι, Ντοριβάλ, Βαζ (72′ Πρίτσας), Καραγκούνης (61′ Τεττέι), Οικονομίδης (56′ Καλλέργης), Κουιρουκίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μπελά): Ταΐρης (61′ Λαδάς), Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Τσελεπίδης, Μόσερ, Παπατόλιος, Παυλίδης (61′ Τάτος), Σκεντεράι (61′ Αναστασόπουλος), Τσαγκαλίδης (46′ Μπόρχες), Κόκκορης (46′ Γρίβας), Λουκίνας.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital