Τρίτη σερί νίκη για την Κηφισιά, 2-0 τον Ηρόδοτο

Η Κηφισιά έφτασε τις τρεις σερί νίκες στο Πρωτάθλημα της Betsson Super League 2, καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας του Ηροδότου (2-0) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική. Ο Ντοριβάλ άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Κουιρουκίδης από τον Κόρτσαμ), με τον Καλλέργη να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας μας με καρφωτή κεφαλιά στο “Γ” της εστίας των φιλοξενούμενων στο 72ο λεπτό, μετά από εξαιρετική σέντρα του Ντοριβάλ.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τις μονομαχίες στον αέρα να κυριαρχούν. Η πρώτη τελική του αγώνα καταγράφηκε στο 17′ με τον Κόρτσαμ να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου. Στο 21′ υπήρξε αναγκαστική αλλαγή για την Κηφισιά, με τον Κουιρουκίδη να αντικαθιστά τον Τεττέι, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πόδι.

Σταδιακά, η Κηφισιά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Στο 23′ οι αμυντικοί του Ηροδότου πρόλαβαν την τελευταία στιγμή και έδιωξαν σε κόρνερ την παράλληλη σέντρα του Φερέιρα με αποδέκτη τον Καλλέργη, ο οποίος ήταν έτοιμος να εκτελέσει από τη μικρή περιοχή. Από αυτή την στατική φάση ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ομάδα μας, με τον Κουιρουκίδη να πηδά ψηλότερα απ όλους, η κεφαλιά του όμως κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ηροδότου.

Στο 30ό λεπτό, ο Κουιρουκίδης πήγε σε προσωπική φάση με τον Κόρτσαμ και ανετράπη εντός της αντίπαλης περιοχής, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Ντοριβάλ ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι μόνες αξιοσημείωτες στιγμές που έγιναν ήταν δύο σουτ εκτός περιοχής, ένα για κάθε ομάδα. Το πρώτο από τον Ποζατζίδη (32′) και το δεύτερο από τον Ντοριβάλ (39′), δίχως όμως να προβληματίσουν τους τερματοφύλακες.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ηρόδοτος επιχείρησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και είχε την πρώτη καλή στιγμή, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόμεζ στο 49ο λεπτό. Ο Αναγνωστόπουλος είχε σωστή τοποθέτηση κι έπεσε στην αριστερή γωνία του, αποκρούοντας την μπάλα. Στο 68′ οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν δριμύτεροι, με τα σουτ τον Ποζατζίδη και Μακρυδάκη να περνούν ανεκμετάλλευτα.

Στο 72′ ήρθε το δεύτερο γκολ για την Κηφισιά, με τον Ντοριβάλ να μετατρέπεται σε δημιουργό. Με γλυκιά σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Καλλέργη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο “Γ” της εστίας των φιλοξενούμενων, δίχως να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Δήμιζα.

Με το που έγινε η σέντρα, ο Ηρόδοτος έφτασε μια ανάσα από τη μείωση του σκορ. Ο Μακρυδάκης έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ όλους, αλλά ο Γκόμεζ -προ κενής εστίας- σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της Κηφισιάς.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου προσπαθούσαν πλέον να ελέγξουν τον ρυθμό και να κρατήσουν μπάλα, έχοντας ακόμη μια ευκαιρία για γκολ. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ήταν ο Μουστάκης, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει στο 74ο λεπτό.

Οι τελευταίες προσπάθειες του Ηροδότου για το γκολ που θα τον έβαζε σε θέση να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, καταγράφηκαν από τα πόδια του Χαλκιαδάκη στο 76′ και το 89′ της αναμέτρησης. Σε αμφότερες περιπτώσεις όμως, ο Αναγνωστόπουλος ήταν εκεί που έπρεπε και μπλόκαρε την μπάλα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία παιχνίδια.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ελευθερόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Να, Γκότοβος, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Παπασάββας, Οικονομίδης (77′ Τζέλη), Φερέιρα (56′ Παυλάκης), Καλλέργης (77′ Τόλιος), Τεττέι (21′ Κουιρουκίδης).
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Τάτσης): Δήμιζας, Κορστσάσμ, Βρεττός (75′ Αρναούτογλου), Γκόμεζ, Μακρυδάκης (85′ Χριστογιάννης), Καντέ, Κυριακίδης (75′ Αποστολίδης), Ντιμ, Γκίνη (58′ Χαλκιαδάκης), Σταμπουλίδης, Ποζατζίδης.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital