Το πίστεψε και δικαιώθηκε η Κηφισιά, 1-1 με την ΑΕΚ

Η Κηφισιά άντεξε στην διαρκώς αυξανόμενη πίεση της ΑΕΚ και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League, χάρη στο γκολ που σημείωσε με πλασέ ο Βαφέας στο 85ο λεπτό. Νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το προβάδισμα με αυτογκόλ του Σναϊντερλάν στο 58′ της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκε στην ΑΕΚ στο 8ο λεπτό, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει το δυνατό σουτ του Ελίασον από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πόνσε βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ της ΑΕΚ ακυρώθηκε ως οφσάιντ εξαιτίας της συμμετοχής του Τσούμπερ σε αυτή. Στο 16′ ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε με υπερένταση την καρφωτή κεφαλιά του Πόνσε από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 29′ η ΑΕΚ ξαναβρήκε δίχτυα με τον Ελίασον, με το γκολ όμως να ακυρώνεται ξανά για οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους, στην προσπάθεια να πετύχουν ένα γκολ. Στο 54ο λεπτό ο Αναγνωστόπουλος είπε “όχι” στον Μοχαμάντι, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο τέσσερα λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα, στο 58′ ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σναϊντερλάν και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να πιέζει και είχε κι άλλες καλές στιγμές με τον Πόνσε (61′) και τον Γκαρσία (66′), ενώ στο 72ο λεπτό ο Ελίασον έχασε διπλή ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα της Ένωσης.

Εν τέλει, η Κηφισιά δικαιώθηκε για την προσπάθεια που έκανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας στην ισοφάριση. Στο 85′ της αναμέτρησης, ο Μπιφουμά εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε δύο παίκτες και κατέληξε στον Βαφέα, ο οποίος -με ολύμπια ψυχραιμία- πλάσαρε σωστά τον Αθανασιάδη, για να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία (1-1).

Σχεδόν δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είδε το γκολ του Άμραμπατ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, ενώ στο 90+2′ ο Αναγνωστόπουλος έκανε ακόμη μια σπουδαία επέμβαση, στο σουτ του Γαλανόπουλου.

Η τελευταία καλή φάση καταγράφηκε στο 90+6′ με τον Μασούρα να κλέβει την μπάλα, να κάνει την κούρσα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε από τη μεγάλη περιοχή να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς (90′ Πέιος), Λόικ, Βαφέας, Σναϊντερλάν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73′ Τετέι), Αντερέγκεν (90′ Αντούνες), Παρράς (83′ Λούμορ), Οζέγκοβιτς (73′ Μπιφουμά).
ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Κάλενς (83′ Πήλιος), Μήτογλου, Μοχαμάντι, Γιόνσον (62′ Πινέδα), Γαλανόπουλος, Πισάρο (62′ Άμραμπατ), Ελίασον, Πόνσε (62′ Γκαρσία), Τσούμπερ (82′ Μάνταλος).

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital