Σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί της ΑΕΚ Β’ με 2-1

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο της Κηφισιάς. Η ομάδα μας επικράτησε εντός έδρας της ΑΕΚ Β’ (2-1) σε παιχνίδι για τη 16η αγωνιστική της Betsson Super League 2, με τον Ανδρέα Τεττέι να βρίσκει δίχτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική (είχε επίσης δύο δοκάρια) και τον Φελίπε Σόουζα Φερέιρα να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή σεζόν (είχε ακόμη την ασίστ στο γκολ του Ανδρέα Τεττέι).

Σπουδαία προσπάθεια συνολικά από τους παίκτες της Κηφισιάς, οι οποίοι είχαν πολλές κλασικές ευκαιρίες (μαζί με δύο δοκάρια κι ένα χαμένο πέναλτι) και αμύνθηκαν εξαιρετικά στα τελευταία λεπτά, όταν η ΑΕΚ Β’ αύξησε την πίεσή της, σε μια προσπάθεια να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές στιγμές με τον Αμούρ (στο 1′) και τον Ιατρούδη (στο 2′). Η Κηφισιά ήταν όμως αυτή που βρήκε δίχτυα λίγο αργότερα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ της ΑΕΚ, ο Φερέιρα πήρε την μπάλα κι έκανε εκπληκτική κούρσα πίσω από το κέντρο, φτάνοντας μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τεττέι, ο οποίος πέρασε τον Γκίνη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας στο 4ο λεπτό.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει, αλλά η Κηφισιά ήταν πάλι αυτή που έφτασε πιο κοντά στο δεύτερο γκολ. Στο 14′ της αναμέτρησης, μετά από εξαιρετική του Φερέιρα με τον Ντοριβάλ, ο πρώτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τεττέι πρόλαβε τους αμυντικούς, έκανε το τακουνάκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι των κιτρινόμαυρων.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει εξαιρετικό ρυθμό, με την ΑΕΚ να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και την Κηφισιά να είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ο Γκίνης και ο Αναγνωστόπουλος ήταν σταθεροί στις ευκαιρίες των Ντοριβάλ (22′) και Ιατρούδη (24′ και 29′) αντίστοιχα.

Στο 32ο λεπτό ο Οικονίδης κέρδισε το πέναλτι σε χέρι του Χριστόπουλου, αλλά ο Ντοριβάλ δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας μας, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκίνη.

Στο 38′ η ΑΕΚ πάτησε ξανά με αξιώσεις την περιοχή της Κηφισιάς, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Σταμούλης από τη γωνία της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Αναγνωστόπουλο. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 41ο λεπτό, όταν ακυρώθηκε (για φάουλ στον αντίπαλο αμυντικό) το γκολ που έβαλε ο Φερέιρα, σε προβολή μετά από προσπάθεια του Καλλέργη.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν εξίσου γρήγορος, οι δύο ομάδες έδειξαν όμως μεγάλη διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν για πρώτη φορά την περιοχή της Κηφισιάς στο 49ο λεπτό, αλλά το σουτ του Γερολέμου κατέληξε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Αναγνωστόπουλου. Στο 55′ ήταν η σειρά του Ρουκουνάκη να καταγράψει μια καλή στιγμή, η απευθείας εκτέλεση φάου που έκανε όμως, βρήκε στο τείχος και κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρια της Κηφισιάς.

Η πρώτη καλή στιγμή της Κηφισιάς μετά την ανάπαυλα καταγράφηκε στο 57′ με το σουτ του Να, το οποίο όμως απέκρουσε με υπερένταση ο Γκίνης. Από αυτή την στατική φάση ήρθε το δεύτερο γκολ της Κηφισιάς, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Ντοριβάλ έκανε υποδειγματική εκτέλεση, ο Τεττέι βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν, αλλά -όπως στο πρώτο μέρος έτσι και τώρα- η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτή τη φορά όμως, ο Φερέιρα ήταν “εκεί” και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ, για δεύτερη φορά.

Στο 64ο λεπτό, η Κηφισιά άγγιξε ακόμη ένα γκολ, το τρίτο, αλλά σε διαδοχικές προσπάθειες από Οικονομίδη, Παπασάββα και Ντοριβάλ, ο Γκίνης αντέδρασε σωστά. Οι προσπάθειες της ΑΕΚ για μείωση της διαφοράς έπιασαν τόπο στο 69′ της αναμέτρησης, με τον Χριστόπουλο να σημαδεύει σωστά μέσα από την περιοχή και να μειώνει.

Από εκεί κι έπειτα όμως, η Κηφισιά είχε τον έλεγχο της κατάστασης (στο 69′ ο Γκίνης είπε πάλι “όχι” αυτή τη φορά στον Παυλάκη), αμύνθηκε με εξαιρετική συνέπεια και κράτησε τους κιτρινόμαυρους μακριά από την περιοχή του Αναγνωστόπουλου. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η κεφαλιά του Ιατρούδη στο 89ο λεπτό, όταν ο Γκότοβος επενέβη καίρια και έκοψε την πορεία της προς το τέρμα, κερδίζοντας εν συνεχεία το φάουλ στην εξέλιξη της φάσης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ελευθερόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Μκρτσιάν, Γκότοβος, Να, Παπασάββας, Ντοριβάλ, Φελίπε (66′ Παυλάκης) Οικονομίδης (66′ Βαζ) Καλλέργης (88′ Τόλιος) Τετέι (82′ Κουιρουκίδης)
ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Γκίνης, Σταμούλης (77′ Γιαννούτσος) Κορνέζος, Γιαννούτσος, Παρράς (77′ Ραντόνια) Ρουκουνάκης (65′ Γκολφίνος) Γερολέμου, Χριστόπουλος Ευθ., Γερολέμου, Αμούρ (65′ Γκαρσία) Ιατρούδης.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital