Η Κηφισιά φιλοξενεί τους ασυνόδευτους ανηλίκους της Δομής Επείγουσας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Η ΠΑΕ Κηφισιά στηρίζει τις δράσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης θα έχει στις εξέδρες του “Μιχάλης Κρητικόπουλος” είκοσι (20) ασυνόδευτους ανηλίκους, που φιλοξενούνται στη Δομή Επείγουσας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αθήνα.

Πιστή στις αρχές και τις αξίες της, η ΠΑΕ Κηφισιά στηρίζει με τον δικό της τρόπο το έργο και τις προσπάθειες του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να δουν από κοντά έναν αγώνα της Stoiximan Super League.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1951 και ξεκίνησε τη λειτουργία του, ως Διακυβερνητική Επιτροπή για τη Μετανάστευση στην Ευρώπη (ΔΕΜΕ).

Σήμερα, 72 χρόνια μετά, ο ΔΟΜ αποτελεί τον κορυφαίο στον κόσμο διακυβερνητικό οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση. Ως ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού, ο ΔΟΜ Ελλάδας έχει μακρά ιστορία στενής συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνησης και την κοινωνία των πολιτών, για τη βοήθεια και την υποστήριξη μεταναστών.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στις Δομές Επείγουσας Φιλοξενίας του ΔΟΜ, παράλληλα με την στέγαση, είναι οι εξής:
• ψυχοκοινωνική στήριξη
• νομική συμβουλευτική
• υπηρεσίες διαμεσολάβησης
• εκμάθηση ελληνικών και αγγλικών
• δημιουργική απασχόληση και οργάνωση διαπολιτισμικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων
• κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης (σίτιση, καθαριότητα, ασφάλεια, ρουχισμός)

Από τον Μάρτιο του 2023 έως και σήμερα, οι δομές επείγουσας φιλοξενίας χρηματοδοτούνται από την Ελβετική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Ελβετίας – Ελλάδας. 

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital