Η Κηφισιά πήρε χρυσό βαθμό κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ψυχωμένη και τακτικά άριστη, η Κηφισιά πήρε έναν χρυσό βαθμό απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-1) στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το αυτογκόλ του Γουίλιαν Αράο (μετά από δυνατό σουτ του Ιβάν Μιλίτσεβιτς) στο 68ο λεπτό ήταν αυτό που καθόρισε το αποτέλεσμα της βραδιάς, σε έναν αγώνα που ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με γκολ του Σεμπαστιάν Παλάσιος στο 37′ της αναμέτρησης.

Παρά το “Χ” σε ένα ιστορικό γήπεδο πάντως, η Κηφισιά είδε δύο βασικούς ποδοσφαιριστές να αποχωρούν με πρόβλημα τραυματισμού. Ο λόγος για τον Λούκα Τσάπαν (16′) και τον Αλμπέρτο Μποτία (74′), με τον δεύτερο να υποβάλλεται σε εξετάσεις, που έδειξαν πως έχει υποστεί κάταγμα ωλένης στο αριστερό χέρι.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας από νωρίς, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα της Κηφισιάς κρατούσε τους παίκτες των γηπεδούχων μακριά από την περιοχή του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου. Όποτε χρειάστηκε μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς ήταν “εκεί” για να κρατήσει το μηδέν, με χαρακτηριστότερη περίπτωση το τετ α τετ με τον Ιωαννίδη στο 15′ του αγώνα. Στη μοναδική φάση που δεν τα κατάφερε, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος βρήκε δίχτυα με δυνατό διαγώνιο πλασέ στο 37ο λεπτό.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ του Σεμπαστιάν Παλάσιος ακυρώθηκε ως οφσάιντ με την χρήση του VAR. Στο 62′ ο Ντάριο Τσανάτζια ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης καλής στιγμής της Κηφισιάς στο δεύτερο μέρος, με τον Γιούρι Λοντίγκιν να μπλοκάρει το πλασέ του μέσου του Κώστα Μπράτσου.

Στο 65′ ο Μπαρτ Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ανδρέα Τεττέι, φάση στην οποία άλλαξαν οι ισορροπίες. Αμέσως μετά, ο Γιούρι Λοντίγκιν απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιβάν Μιλίτσεβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του ίδιου παίκτη κόντραρε στο κεφάλι του Γουίλιαν Αράο και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Στο 85′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ξανά ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος έκανε σπουδαία επέμβαση σε τετ α τετ με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Από εκεί και πέρα, η Κηφισιά είχε μαζεμένες ευκαιρίες για το γκολ που θα της δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, με πρωταγωνιστές τους Μπιφουμά, Ματέους Σάντος και Βίκτωρα Κλωναρίδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90+1′ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (90+1′ Βιλένα), Πέρεθ (67′ Ούγκο), Κώτσιρας, Μπακασέτας (76′ Μαντσίνι), Παλάσιος, Λημνιός (76′ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Μποτία (λ.τ. 74′ Παρράς), Τσανάτζια, Πρίτσας (46′ Γιόβαντσιτς), Οζέγκοβιτς (62′ Τέτει), Μενέντες (62′ Μπιφουμά), Μπαρμπόσα, Κλωναρίδης, Μιλίσεβιτς, Τσάπαν (λ.τ. 16′ Βαφέας), Τεϊσέιρα.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital