Η Κηφισιά πήρε το εισιτήριο για την 5η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Η Κηφισιά έδειξε χαρακτήρα στην Κρήτη και πήρε το εισιτήριο για την 5η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σε βάρος της Ιεράπετρας, στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι (4-2). Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και μετά από το πέρας της παράτασης, με τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο να πιάνει το πέναλτι του Νικολάς Αντερέγκεν και τους Μιχάλη Κουιρουκίδη, Κυριάκο Μαζουλουξή, Στέλιο Ποζατζίδη και Μαντί Ταλάλ να σημαδεύουν σωστά, υπογράφοντας την πρόκριση για την Κηφισιά.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και πολλές τελικές φάσεις στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές σε ό,τι αφορούσε στα μετόπισθεν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο καλύτερες στιγμές καταγράφηκαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Νικολάς Αντερέγκεν (43′) και τον Μπαρμπόσα (45′) να είναι οι πρωταγωνιστές.

Μετά από την ανάπαυλα, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η Ιεράπετρα βρήκε χώρους για να απειλήσει περισσότερο, με τον Χουάν Κατάλντι (47′) και τον Χριστόφορο Καραγιάννη (75′) να απειλούν, αλλά τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο να είναι εξαιρετικός και να διώχνει τον κίνδυνο σε αμφότερες περιπτώσεις. Στο 76ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Νικολάς Αντερέγκεν μέσα από τη μικρή περιοχή κατέληξε άουτ.

Από εκεί κι έπειτα, η Κηφισιά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Με περισσότερα τρεξίματα και καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αγγίζοντας μάλιστα το γκολ στο 90+1′ με τον Ματέους Μπαρμπόσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στέλιου Ποζατζίδη, ο Μιχάλης Κουιρουκίδης έστρωσε την μπάλα στον Ανδρέα Τεττέι, το σουτ του οποίου σταμάτησε πάνω στα σώματα. Ο Ματέους Μπαρμπόσα πήρε το ριμπάουντ, αλλά και το δικό του σουτ βρήκε σε αμυντικό (Δημήτρης Στάμου), για να καταλήξει σε κόρνερ. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, η Κηφισιά ήταν ακόμη καλύτερη, δίχως όμως να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 100ό λεπτό, ο Ανδρέας Τεττέι ανετράπη από τον Ηλία Κυρίτση, με τον διαιτητή όμως να δίνει την κίτρινη κάρτα στον νεαρό επιθετικό της Κηφισιάς για θέατρο. Στο 103′ και το 104′ οι κεφαλιές των Μιχάλη Κουιρουκίδη και Κυριάκου Μαζουλουξή κατέληξαν σε κόρνερ, ενώ ο επίλογος των φάσεων στην ημίωρη παράταση γράφτηκε από το άστοχο σουτ του Νικολάς Αντερέγκεν στο 118′ του αγώνα.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση του Νικολάς Αντερέγεκεν, για να ακολουθήσει το 4/4 από Μιχάλη Κουιρουκίδη, Κυριάκο Μαζουλουξή, Στέλιο Ποζατζίδη και Μαντί Ταλάλ, που έδωσε τη νίκη – πρόκριση στην Κηφισιά.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:
0-1: Εύστοχο χτύπημα από τον Μιχάλη Κουιρουκίδη
0-1: Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος αποκρούει την εκτέλεση του Νικολάς Αντερέγκεν
0-2: Εύστοχο χτύπημα από τον Κυριάκο Μαζουλουξή
1-2: Εύστοχο χτύπημα από τον Δημήτρη Στάμου
1-3: Εύστοχο χτύπημα από τον Στέλιο Ποζατζίδη
2-3: Εύστοχο χτύπημα από τον Παρασκευά Καλλιτσουνάκη
2-4: Εύστοχο χτύπημα από τον Μαντί Ταλάλ
2-4: Άουτ ο Φαουστίνο Ντέτλερ

ΚΗΦΙΣΙΑ (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Σωτηράκος, Μαζουλουξής, Μπαρμπόσα, Να (70′ Στ. Ποζατζίδης), Παναγιώτου (106′ Ιατρούδης), Πέιος, Παπασάββας (70′ Ταλάλ), Πρίτσας (87′ Νοικοκυράκης), Τεττέι, Κουιρουκίδης.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital