Η Κηφισιά πήρε τη νίκη στην Καλαμάτα

Η Κηφισιά επικράτησε εκτός έδρας της Καλαμάτας (2-1) για τη 14η αγωνιστική της Betsson Super League 2, σε αναμέτρηση που διεξήχθη την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας. Ο Ανδρέας Τεττέι (28′) και ο Μιχάλης Κουιρουκίδης (50′ πεν.) ήταν οι δύο σκόρερ της Κηφισιάς, ενώ για την Καλαμάτα είχε ισοφαρίσει ο Γιάννης Πασάς (46′ πεν.).

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες καθώς στο 83ο λεπτό αποβλήθηκε ο Αντώνης Παπασάββας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο αγώνας

Μόλις στο 4ο λεπτό, η Κηφισιά έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με τον Δημήτρη Ταΐρη να απομακρύνει με τα πόδια το εξ επαφής πλασέ του Κωνσταντίνου Προβυδάκη μετά από γύρισμα του Ανδρέα Τεττέι από τα αριστερά. Στο 9ο λεπτό ο Ανδρέας Τεττέι σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε για φάουλ στον τερματοφύλακα της Καλαμάτας στον αέρα.

Η Κηφισιά συνέχισε να πιέζει και να απειλεί, αλλά οι κεφαλιές των Ανδρέα Τεττέι (12′) και Δαμιανου Γκίνη (23′) κατέληξαν στην αγκαλιά του Δημήτρη Ταΐρη. Το πολυπόθητο γκολ δεν άργησε να έρθει όμως, αφού στο 28ο λεπτό η Κηφισιά άνοιξε το σκορ. Ο Ζοζέφ Αντουάν Να έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, με τον Ανδρέα Τεττέι να κάνει άμεσα το δυνατό σουτ και να νικά των τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Καλαμάτα είχε την κατοχή της μπάλας, δίχως να απειλεί επί της ουσίας όμως, αφού οι προσπάθειες των Θανάση Παπατόλιου και Αλέξανδρου Αρναρέλλη δεν προβλημάτισαν τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο. Η πίεση των γηπεδούχων έφερε το κερδισμένο πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γιάννη Πασά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους πάντως, η Κηφισιά ανέκτησε το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ταΐρης ανέτρεψε τον Ανδρέα Τεττέι, με τον Μιχάλη Κουιρουκίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ξαναδίνει το πάνω χέρι στην ομάδα του Γιώργου Πετράκη.

Ο έλεγχος του ρυθμού ήταν το ζητούμενο, με την Κηφισιά να κρατά την Καλαμάτα μακριά από την περιοχή της. Στο 75ο λεπτό, η απευθείας εκτέλεση του Βασιλόγιαννη κατέληξε ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (77′) η Κηφισιά έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ. Ο Μαντί Ταλάλ βρήκε τον Νικολάς Αντερέγκεν στην αντεπίθεση, το πλασέ του δεύτερου κατέληξε όμως πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 79′ και στο 81′ οι γηπεδούχοι απείλησαν από τα δεξιά με σουτ από τη μικρή περιοχή με τον Βασίλη Καραγκούνη και τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη, ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος αντέδρασε υποδειγματικά όμως, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Η αριθμητική ισορροπία διαταράχθηκε στο 83′ του αγώνα, μετά από την αποβολή του Αντώνη Παπασάββα με δεύτερη κίτρινη. Παρά το γεγονός πως κλήθηκε να παίξει για περίπου δέκα λεπτά με παίκτη λιγότερο πάντως, η Κηφισιά δεν έδωσε περαιτέρω δικαιώματα, κράτησε την Καλαμάτα μακριά από την περιοχή της και πήρε ακόμη ένα τρίποντο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γκεοργκιόσκι): Ταΐρης, Μοσέρ (88′ Λούκατσικ), Λουπάνο (82′ Ασίγμπα), Μπαξεβάνος, Λιποράσε, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Ματέους (55′ Ρόβας), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης (55′ Τάτος), Πασάς (88′ Τριανταφυλλάκης).
ΚΗΦΙΣΙΑ (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Σωτηράκος, Προβυδάκης, Να, Πέιος, Γκίνη (65′ Παπασάββας), Πρίτσας (70′ Ταλάλ), Κουιρουκίδης (65′ Αντερέγκεν), Τεττέι (85′ Νοικοκυράκης).

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital