Δημιούργησε νικηφόρο σερί η Κηφισιά, 1-0 τη Ρόδο

Η Κηφισιά πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στη Ρόδο (1-0) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 13η αγωνιστική της Betsson Super League 2. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, έχασαν πολλές ευκαιρίες και έφτασαν στη νίκη χάρη στο γκολ του Γιάννη Σωτηράκου στο 72′ της αναμέτρησης.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Κηφισιά, οι παίκτες των δύο ομάδων παρατάχθηκαν -κατά την παρουσίαση των ενδεκάδων- με αντιπολεμικά μηνύματα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η Κηφισιά έδειξε διάθεση να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο και να παράξει φάσεις στην αντίπαλη εστία. Όπως κι έγινε, αφού πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο δράσης, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχαν τρεις τελικές φάσεις. Οι δύο πρώτες από τα πόδια του Οικονομίδη (4′ και 14′), με τη δεύτερη μάλιστα να προκύπτει κατόπιν εξαιρετικής συνεργασίας του Παυλάκη με τον Καλλέργη, πριν η μπάλα καταλήξει στα πόδια του Οικονομίδη κι από εκεί στην αγκαλιά του Θεοδωράκη. Ενώ στο 15ο λεπτό, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ δεν προβλημάτισε τον τερματοφύλακα της Ρόδου.

Η πρώτη -και μοναδική ως το τέλος του αγώνα- επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην εστία του Αναγνωστόπουλου καταγράφηκε στο 18′ της αναμέτρησης, με το σουτ του Καραγεώργη να καταλήγει όμως αρκετά μέτρα μακριά από το οριζόντιο δοκάρι της Κηφισιάς.

Στο 20′ ο Ντοριβάλ απείλησε ξανά σε στατική φάση, λίγο έξω από την περιοχή, δίχως όμως αποτέλεσμα. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η καλύτερη στιγμή της Κηφισιάς στο πρώτο μέρος.

Ο Φερέιρα συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Οικονομίδη από τα δεξιά, με τον μέσο της Κηφισιάς να αποφεύγει με ωραία ντρίμπλα έναν αμυντικό της Ρόδου και να πλασάρει. Ο Θεοδωράκης απέκρουσε την μπάλα με δυσκολία, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι μάχες στον χώρο του κέντρου ήταν αυτές που κυριάρχησαν. Το χειρότερο για την Κηφισιά όμως ήταν ο τραυματισμός του Φερέιρα, ο οποίος έγινε αλλαγή στο 35′ (ο Βαζ πέρασε στη θέση του) εξαιτίας χτυπήματος στο πρόσωπο.

Μετά την ανάπαυλα, το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Κηφισιά συνέχισε να έχει τον έλεγχο της μπάλας, δημιούργησε φάσεις, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον στόχο. Στο 49′ η κεφαλιά του Βαζ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ενώ στο 72′ ο Θεοδωράκης έδιωξε με υπερένταση την μπάλα σε κόρνερ μετά από εξ επαφής πλασέ του Σωτηράκου μέσα από την περιοχή.

Ό,τι δεν έγινε σε αυτή τη φάση, έγινε στην επόμενη. Ο Ντοριβάλ ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, με τους αμυντικούς της Ρόδου να προσπαθούν να απομακρύνουν την μπάλα, αλλά να την στέλνουν στα πόδια του Τεττέι. Ο 21χρονος επιθετικός της Κηφισιάς έκανε την παράλληλη σέντρα κι ο Σωτηράκος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, σκοράροντας με πλασέ στο 73ο λεπτό.

Το προβάδισμα έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην Κηφισιά, η οποία στο 83′ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ. Το δυνατό σουτ του Βαζ μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ολοκληρώνοντας κάπου εκεί όσα αξιοσημείωτα συνέβησαν στο “Μιχάλης Κρητικόπουλος” το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαρτίου.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Σμπώκος (66′ Μουστάκης), Παυλάκης, Αρτυματάς, Σωτηράκος, Παλασέφσκι (66′ Κουιρουκίδης), Ντοριβάλ, Οικονομίδης, Καλλέργης (80′ Γκότοβος), Φερέιρα (35′ λ.τ. Βαζ), Τεττέι.
ΡΟΔΟΣ: Θεοδωράκης, Χύσι, Καψάλης, Καραγεώργης, Φουφλιάς Σαάντο (75′ Μπότος), Μακρυδημήτρης, Βουργουντζής, Μάρκοβιτς (44′ Σουλάι), Γκαρσία Τσάβες, Μαρτσάκης (66′ Αδαμάκης), Σταματελόπουλος.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital