Απόδραση από την Πάτρα με buzzer beater του Βαφέα

Η Κηφισιά πήρε ένα μείζονος σημασίας τρίποντο στην έδρα της Παναχαϊκής (2-1), σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βαφέα. Με το παιχνίδι στο “Χ” και την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, ο σέντερ μπακ της Κηφισιάς έκανε το μονοκόματο από το ύψος του πέναλτι, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Μαντί Ταλάλ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 9ο λεπτό, ενώ η Παναχαϊκή είχε ισοφαρίσει με προβολή του Μπουρλάκη στο 32′ της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Η Κηφισιά ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και την πρώτη καλή στιγμή (διπλή μάλιστα) μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Βαγγέλης Νοικοκυράκης και ο Μαντί Ταλάλ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στον στόχο. Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Μαντί Ταλάλ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την Κηφισιά.

Σταδιακά, η Παναχαϊκή πήρε την κατοχή της μπάλας, απειλώντας για πρώτη φορά με κεφαλιά του Μπουρλάκη, η οποία όμως ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου. Ο ίδιος παίκτης, στο 32ο λεπτό, έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, η Κηφισιά απείλησε δύο φορές με τον Ανδρέα Τεττέι (38′ & 44′), αλλά το σουτ που έκανε στην πρώτη περίπτωση ήταν αδύναμο, ενώ το πλασέ από δύσκολη γωνία -στη δεύτερη περίπτωση- κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο δεύτερο μέρος, η Κηφισιά κυριάρχησε, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και κλείνοντας την Παναχαϊκή στο δικό της μισό. Στο 48′ ο Λαρέα έδιωξε την μπάλα προ του Ανδρέα Τεττέι, μέσα στη μικρή περιοχή, ενώ στο 51′ η κεφαλιά του επιθετικού της Κηφισιάς μετά από σέντρα του Πάνου Πρίτσα έφυγε λίγο άουτ. Στο 57′ ήταν η σειρά του Ματέους Μπαρμπόσα να απειλήσει με κεφαλιά, ενώ στο 68′ ο Ανδρέας Κολοβούρης μπλόκαρε την μπάλα στο δυνατό σουτ του Νίκου Βαφέα.

Η πίεση της Κηφισιάς συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, με τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής να πιάνει την μπάλα στο αδύναμο πλασέ του Νικολάς Αντερέγκεν στο 82ο λεπτό, πριν πάμε στην τελική ευθεία του αγώνα.

Στο 90+4′ ο Ανδρέας Κολοβούρης έκανε σπουδαία επέμβαση σε γυριστό σουτ του Ανδρέα Τεττέι, αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία φάση του αγώνα. Στο επόμενο λεπτό, το τελευταίο των καθυστερήσεων, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Παναχαϊκής, ο Νίκος Βαφέας βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, έκανε το μονοκόμματο με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντα τη νίκη στην Κηφισιά με buzzer beater.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Λιοφάγος, Τοπάλ, Λαρέα, Τσακμάκης, Σίλβα (74′ Παπαχρονόπουλος), Χαντί, Ζυγκερίδης (75′ Κάρλος), Κωνσταντακόπουλος, Στεργίδης (93′ Στασινόπουλος), Μπουρλάκης.
ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Προβυδάκης (73′ Καλλέργης), Ποζατζίδης Στ. (88′ Παυλάκης), Γκίνη, Νοικοκυράκης, Πρίτσας (63′ Αντερέγκεν), Ταλάλ, Τεττέι, Κουιρουκίδης.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital