Ανέτοιμη και κουρασμένη στο πρώτο φιλικό της χρονιάς

Φιλική ήττα με 1-0 από τον Αθλητικό Όμιλο Νέας Αρτάκης γνώρισε η Κηφισιά, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Αυγούστου. Η ομάδα μας παρουσίασε την -φυσιολογική για το σημείο της προετοιμασίας στο οποίο βρισκόμαστε- κόπωση στη διάρκεια της αναμέτρησης, παρόλ’ αυτά είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό για το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Νίκος Κούστας δεν είχε στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο φιλικό τους Λίμα (αιμάτωμα στη γάμπα), Αγγελόπουλο (ενοχλήσεις στο πόδι), που προφυλάχθηκαν εν όψει της συνέχειας της προετοιμασίας, αλλά και τον Σμπώκο, ο οποίος είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Νίκος Κούστας δήλωσε: “Πραγματοποιήσαμε το πρώτο μας φιλικό, μετά από περίπου τρεις εβδομάδες προπονήσεων. Γνωρίζαμε εξαρχής πως η ομάδα θα βγάλει κόπωση, ότι δεν θα μπορεί να έχει τον επιθυμητό ρυθμό στο παιχνίδι της. Είδαμε όμως αρκετά από τα τακτικά κομμάτια που έχουμε δουλέψει αυτό το διάστημα, σε ό,τι έχει να κάνει με την κατοχή της μπάλας. Πρέπει βέβαια να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα στις τοποθετήσεις που έχουμε μέσα στο γήπεδο, γιατί είδαμε ότι στα πρώτα 15 με 20 λεπτά του φιλικού, η ομάδα δέχθηκε κάποιες αντεπιθέσεις. Κάτι που έχει να κάνει με δικά μας λάθη, όχι τόσο σε επίπεδο μεταβιβάσεων, όσο με τις τοποθετήσεις που έχουμε στο κέντρο του γηπέδου για να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Σε γενικές, ήταν ένα καλό τεστ για εμάς, για να έχουμε τροφή για σκέψη εν όψει της συνέχειας της προετοιμασίας“.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, ένα λάθος της άμυνας της Κηφισιάς έδωσε όμως την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κερδίσουν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στο 7ο λεπτό. Από αυτή τη στημένη φάση προέκυψε το γκολ του Αθλητικού Ομίλου Νέας Αρτάκης, με τον Εσκουδέρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Κηφισιά είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, κράτησε την μπάλα στα δικά της πόδια, πλην όμως δεν κατάφερε να απειλήσει επί της ουσίας την αντίπαλη εστία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Μοναδική εξαίρεση, η προσπάθεια του Καλλέργη, το σουτ του οποίου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 9ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Νίκου Κούστα πίεσαν ακόμη περισσότερο, πάτησαν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή και κατάφεραν να παρουσιαστούν σαφώς πιο επικίνδυνοι. Στο 69ο λεπτό, η Κηφισιά βρήκε μάλιστα δίχτυα με τον Τετέι, το γκολ του οποίου ακυρώθηκε όμως ως οφσάιντ.

Ακολούθησε ένα δεκαπεντάλεπτο (από το 74′ μέχρι το 89′), όπου η ομάδα μας έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες. Όλες μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Αρχικά, με τον Τόλιο (74′) και πέντε λεπτά αργότερα με το πλασέ του Τετέι να καταλήγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 82ο λεπτό, ο Τετέι είχε ακόμη μια ευκαιρία, το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι όμως κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Δεν πέρασαν παρά μερικά δευτερόλεπτα για να δημιουργηθεί νέα καλή ευκαιρία για την ομάδα μας, με τον Ποζατζίδη να μην σημαδεύει όμως σωστά και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 89ο λεπτό, με θύτη τον Γιαννιτσάνη, ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, είδε όμως την μπάλα να σταματάει πάνω στα σώματα των αντίπαλων αμυντικών.

Η ενδεκάδα του α’ μέρους: Μιχελής, Πριόνας, Εσλέρ, Μκριτσιάν, Γκότοβος, Τζέλη, Ντοριβάλ, Πρίτσας, Καραγκούνης, Καλλέργης, Κρητικός.
Η ενδεκάδα του β’ μέρους: Αντωνόπουλος (68′ Κολοβούρης), Παπαγγελής, Τόλιος, Αρτυματάς, Γκότοβος, Τζέλη, Παπασάββας, Ποζατζίδης, Γιαννιτσάνης, Παυλάκης, Τετέι.

*Για τους παίκτες της Κηφισιάς ακολουθεί ρεπό την Κυριακή 22 Αυγούστου, ενώ τη Δευτέρα 23 Αυγούστου θα γίνει πρωινή προπόνηση κι εν συνεχεία η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, για τη συνέχεια της προετοιμασίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital