Ήττα για την Κηφισιά από τον Παναθηναϊκό Β’

Μετά από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στους τελευταίους πέντε αγώνες, η Κηφισιά γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό Β’ (1-0) στο Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου σε παιχνίδι για την 18η αγωνιστική της Betsson Super League 2.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 68ο λεπτό με δυνατό σουτ του Αθανασακόπουλου μέσα από την περιοχή. Oι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πίεσαν για την ισοφάριση στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα.

Ο αγώνας

Το πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό ή φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Αμφότερες οι ομάδες παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένες στα μετόπισθεν, ούσες πολύ προσεκτικές στις μεταβιβάσεις τους. Κάπως έτσι, μέχρι την ανάπαυλα δεν καταγράφηκε κάποια τελική φάση, με τον Παναθηναϊκό Β’ να έχει δύο επισκέψεις στην εστία του Αναγνωστόπουλου, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η πρώτη στο 11′ με τον Κρυπαράκο και τον Μαραθωνίτη να μην βρίσκουν καλά την μπάλα με το κεφάλι κι η δεύτερη στο 36′ ξανά με τον Μαραθωνίτη, να μην καταφέρνει να αλλάξει την πορεία της μπάλας και να την οδηγήσει προς την εστία της Κηφισιάς.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επιχείρησαν να ανοίξουν την άμυνα των γηπεδούχων από τα άκρα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Έτσι, μόνο από στατικές φάσεις μπορούσαν να ασκήσουν πίεση στην άμυνα του Χαβιέρ Βάθκεθ, με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού Β’ να καθαρίζουν όμως όλες τις φάσεις.

Μετά την ανάπαυλα, το παιχνίδι είχε πολύ καλύτερο ρυθμό. Οι δύο ομάδες ήταν πιο επιθετικές, κυνηγώντας το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα. Γεγονός που αποτυπώθηκε στην πράξη δεδομένου ότι είδαμε τέσσερις τελικές φάσεις μέσα σε πέντε λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός Β’ ήταν ο πρώτος που απείλησε με δυνατό σουτ του Σερπέζη στο 48′ το οποίο όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Καλλέργης έκανε την ατομική ενέργεια, αλλά η τελική προσπάθεια ήταν άστοχη, ενώ στο 50′ ήταν η σειρά του Κρυπαράκου να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, δίχως όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε να απειλεί επί της ουσίας. Στο 59ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα και εκδήλωσαν αντεπίθεση, ο Αναγνωστόπουλος όμως διάβασε σωστά την φάση και πρόλαβε τον Κρυπαράκο, που ήταν έτοιμος να βγει σε τετ α τετ.

Μετά από μερικά λεπτά, όπου ο Παναθηναϊκός Β’ απειλούσε περισσότερο, η Κηφισιά επανήλθε δριμύτερη. Το σουτ του Ντοριβάλ λίγο έξω από την περιοχή βρήκε όμως τον Ξενόπουλο σε ετοιμότητα στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πάνω στο σημείο που η Κηφισιά είχε αρχίσει να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό Β’ με θύτη τον Αθανασακόπουλο. Στο 68′, οι γηπεδούχοι άλλαξαν με ταχύτητα την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Κρυπαράκος πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Αθανασακόπουλο κι εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κηφισιάς.

Με το που έγινε η σέντρα, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Τεττέι έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε σώματα και κατέληξε σε κόρνερ. Στο 77′ η Κηφισιά έγινε ακόμη πιο απειλητική, μετά από εξαιρετική συνεργασία του Τεττέι με τον Μουστάκη από τα δεξιά.

Ο ακραίος αμυντικός της ομάδας μας τσίμπησε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά η προβολή που έκανε αμέσως μετά ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του Ξενόπουλου.

Με τα λεπτά να περνούν και τον Παναθηναϊκό Β’ να διατηρεί το προβάδισμα, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πίεσαν περισσότερο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, δεδομένων των χώρων που υπήρχαν στο κέντρο, οι πράσινοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα. Στο 85′ και στο 88′ ο Τσιριγώτης ήταν αυτός που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην πρώτη περίπτωση, το πλασέ που επιχείρησε στο τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στη δεύτερη ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς έκανε σπουδαία επέμβαση, απομακρύνοντας τον κίνδυνο πάνω στην γραμμή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Βάθκεθ): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Αθανασακόπουλος, Αντωνίου, Κρυπαράκος (90′ Καραμπάς), Τουρκοχωρίτης (46′ Σερπέζης), Ρόμπι, Καρβούνης (78′ Αλμπάνης), Μαραθωνίτης (72′ Τσιριγώτης), Μαρτίνης, Ηλιάδης.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ελευθερόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Σωτηράκος, Μκρτσιάν, Μουστάκης (80′ Τόλιος), Να (80′ Παυλάκης), Ντοριβάλ, Παπασάββας (72′ Φερνάντες), Καλλέργης, Κουιρουκίδης (72′ Γιαννιτσάνης), Βαζ (55′ Οικονομίδης), Τεττέι.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital