Επιστολή προς Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς

Υπ΄ όψη Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου  

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

           Με μεγάλη απογοήτευση και θλίψη διαβάσαμε την από 16/06/2022, ανοιχτή επιστολή της Εντεταλμένης Συμβούλου Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Βάρσου, η οποία μεταξύ άλλων μετά παρρησίας και απόλυτης σιγουριάς κατέθεσε και  τα εξής:

  1. Το Δημοτικό Στάδιο Ι. Ζηρίνης καταστρέφεται.
  2. Το Δημοτικό Στάδιο Ι. Ζηρίνης μετατρέπεται σε ιδιωτικό γήπεδο αποκλειστικής χρήσης. 
  3. Στο Δημοτικό Στάδιο Ι. Ζηρίνης αφαιρείται ο ελαστικός τάπητας.
  4. Όλα τα παραπάνω “είναι αδιαμφισβήτητα απόρροια συναλλακτικής δραστηριότητας“.

Δηλώνουμε ότι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ και αγγίζουν τις παρυφές του λιβέλου και του προσωπικού “μίσους” προς την ομάδα μας.

Για αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όσους πολύ καλά γνωρίζουν και να ενημερώσουμε όσους τυχόν δεν γνωρίζουν τα εξής:

Η ομάδα μας έχει ιδρυθεί το 1932. Έκτοτε εκπροσωπεί την πόλη της Κηφισιάς, με απόλυτη σοβαρότητα συνέπεια και διαφάνεια, προσφέρει την δυνατότητα σε εκατοντάδες νεαρά άτομα να ασχοληθούν με το δημοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως ήτοι το ποδόσφαιρο. Ακόμη, από το μακρινό 1938, χρησιμοποιεί ως έδρα για τους εντός έδρας αγώνες της το Δημοτικό Στάδιο Ι. Ζηρίνης. 

Το καλοκαίρι του 2021 η ομάδα μας κατόρθωσε για πρώτη φορά να κερδίσει επάξια την άνοδο της σε επαγγελματική κατηγορία και δη αυτή της Super League 2. Αξίζει ν’ αναλογισθεί ο οποιοσδήποτε, ότι αυτό το κατόρθωμα συντελέστηκε όταν πλέον οι επαγγελματικές κατηγορίες είναι δύο και όχι τρεις όπως στο παρελθόν.

Η ομάδα μας αν και νεοφώτιστη τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, επίτευγμα που αποτελεί μεγάλο αθλητικό – ποδοσφαιρικό άθλο με δεδομένο ότι αγωνίστηκε σ’ όλους τους “εντός έδρας” αγώνες ως “φιλοξενούμενη” στο γήπεδο Μιχάλης Κρητικόπουλος του Δήμου Καισαριανής, διότι η φυσική  έδρα της ομάδας μας ήτοι το Δημοτικό Στάδιο Ι. Ζηρίνης δεν πληρούσε τις προδιαγραφές των κανονισμών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για αγώνες Super League 2.

Ο Δήμος Κηφισιάς φέτος λοιπόν αποφάσισε με γνώμονα την προώθηση του αθλητισμού γενικότερα και όχι μόνο της ομάδας μας, την εκτέλεση βελτιωτικών έργων στο ως άνω Στάδιο, ώστε να είναι δυνατή και νομότυπη η διεξαγωγή αγώνων του πρωταθλήματος Super League 2.

Στην κυρία Βάρσου λοιπόν, απαντάμε δυναμικά στα όσα αναληθή κατέγραψε τελείως με ελαφρότητα και δηλώνουμε τα εξής:

  1. Δεν υφίσταται καμία απολύτως καταστροφή του Δημοτικού Σταδίου Ι. Ζηρίνης.
  2. Δεν έγινε καμία απολύτως προσπάθεια εκ μέρους της ομάδας μας είτε με αίτηση προς το δήμο ούτε καν ως σκέψη να μετατραπεί το Δημοτικό Στάδιο Ι. Ζηρίνης σε ιδιωτικό γήπεδο   αποκλειστικής χρήσης.
  3. Η απόφαση που πάρθηκε αφορά την αφαίρεση μιας και μόνο μιας διαδρομής (ούτε καν 1 μέτρου) και όχι όπως αναφέρθηκε όλου του  ελαστικού τάπητα, ώστε να μπορεί η ομάδα μας να αγωνιστεί επιτέλους μετά από 2 χρόνια στην φυσική της έδρα αφού το γήπεδο θα μπορέσει να αδειοδοτηθεί  και να αποκατασταθεί με αυτόν τον τρόπο  μια μεγάλη αθλητική και όχι μόνο «αδικία», δηλαδή η ποδοσφαιρική ομάδα της Κηφισιάς ν’ αγωνίζεται σε άλλο Δήμο και  αποστερώντας εκτός των άλλων και την δυνατότητα των φιλάθλων της Κηφισιάς να την παρακολουθήσουν.
  4. Στο δε σχόλιο περί συναλλαγής, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως όλο το φάσμα του Αθλητισμού γνωρίζει ποιοι είμαστε, επομένως δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους υπαινιγμούς.

Η ως άνω επιστολή επομένως, όχι μόνο βρίθει ανακριβειών αλλά θεωρείται  και μνημείο προσβλητικών δυσφημίσεων, όταν αναφέρει ότι η έξωση δύο ερασιτεχνικών σωματείων για την εξυπηρέτηση ενός επαγγελματικού είναι αδιαμφισβήτητα  απόρροια συναλλακτικής δραστηριότητας.

Μετά τα ως άνω, θα θέλαμε  να εκφράσουμε την επιθυμία μας στην περίπτωση που συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς, να κληθούν για λογαριασμό της ομάδας μας οι Πρόεδροι της Π.Α.Ε. και της Ερασιτεχνικής αντίστοιχα. Ζητούμε επίσης, να κληθεί και η κυρία Βάρσου ώστε να ανακαλέσει τα όσα ανυπόστατα και δυσφημιστικά αναφέρει στην επιστολή της, ευελπιστώντας ότι είτε παραπλανήθηκε είτε δεν ενημερώθηκε σωστά για το θέμα.

Κλείνοντας, ευχόμαστε να λειτουργήσει η λογική και να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε το Δημοτικό Στάδιο  Ι. Ζηρίνης να φιλοξενήσει όλους μας, να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει.

Με τιμή,

Τα Δ.Σ. της Π.Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑ και της ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

KifisiaFC-logo-2024

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital