Δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ Κηφισιά, κ. Χρήστου Πρίτσα

“Μετά και τα σημερινά γεγονότα στις αναμετρήσεις της Super League 2, τα οποία έρχονται σε συνέχεια του αγώνα – παρωδία με αντίπαλο τον Ηρόδοτο και βεβαίως το τελευταίο -γεμάτο τοξικότητα και στείρα αντιπαλότητα- Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την παραίτησή μου από τη θέση του β’ αντιπροέδρου της Super League 2.

Όταν μου έγινε η πρόταση να ενταχθώ στο προεδρείο της Super League 2, την αποδέχθηκα με χαρά και τιμή για έναν και μοναδικό λόγο: να συμβάλλω κι εγώ από την πλευρά μου, με όσες δυνάμεις έχω, στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων, που ταλανίζουν χρόνια τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Δυστυχώς όμως, τα χρόνια αυτά προβλήματα είναι τόσο μεγάλα και περίπλοκα με αποτέλεσμα να ακυρώνεται εν τη γενέσει της κάθε υγιής και καλοπροαίρετη προσπάθεια για την αναβάθμιση και πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα εν συντομία να αναφερθώ στην ομάδα μας. Η Κηφισιά αντιπροσωπεύει την πόλη που ζούμε. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται, από τα χρόνια που η ομάδα βρισκόταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, από τους ίδιους ρομαντικούς Κηφισιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν τη χαρά να βλέπουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται στην ομάδα, που πρωταγωνιστούσε επί 15 συναπτά έτη στη Γ’ Εθνική κατηγορία, κάνοντας πρωταθλητισμό, χωρίς ποτέ να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Η Κηφισιά έχει οργανώσει την Ακαδημία της, με τέτοιο επαγγελματισμό και αγάπη για το ποδόσφαιρο ώστε αυτή να θεωρείται πλέον παράδειγμα προς μίμηση ακόμη και για τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σκοπός και όραμά μας είναι να χτίσουμε την δική μας ταυτότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προσελκύοντας υγιείς φιλάθλους των Βορείων Προαστίων και σε καμία περίπτωση να γίνουμε δορυφόρος κάποιας εκ των μεγάλων ομάδων.

Οι οικονομικές μας υποχρεώσεις καλύπτονται πάντα στην ώρα τους από τους μετόχους της ΠΑΕ, χωρίς να έχουμε πάρει ή να έχουμε σκοπό να πάρουμε οποιαδήποτε βοήθεια, οποιασδήποτε μορφής.

Αυτό δυστυχώς όμως, κάποιοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν με αποτέλεσμα να δεχόμαστε συνεχή πόλεμο με αθέμιτα μέσα.

Ο πόλεμος αυτός μας επιβαρύνει τόσο πολύ, που πλέον προβληματιζόμαστε σε τεράστιο βαθμό, κατά πόσο πρέπει να συνεχίσουμε το χόμπι μας εις βάρος της οικογενειακής, προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής.

Κλείνοντας, είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια και δημοσίως την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άψογη συμπεριφορά και φιλοξενία προς την αποστολή της ομάδας μας στο σημερινό -με τόση ένταση- αγώνα”.