Πρεμιέρα με το δεξί στο πρωτάθλημα, 2-0 τον Παναθηναϊκό Β’

Η Κηφισιά ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον φετινό μαραθώνιο στη Betsson Super League 2, επικρατώντας εντός έδρας του Παναθηναϊκού Β’ με 2-0. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος απέναντι στους πράσινους, βρήκε δύο γρήγορα γκολ με τον Σωτηράκο (9′) και τον Οικονομίδη (26′) κι εν συνεχεία διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της, με τον Μιχελή να δηλώνει παρών όποτε χρειάστηκε.

Η νίκη στην πρεμιέρα αποδείχθηκε βέβαια πύρρειος, αφού ο Γκότοβος και ο Πρίτσας αποχώρησαν στο πρώτο μέρος με προβλήματα τραυματισμού.

Οι παίκτες του Νίκου Κούστα πίεσαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με σκοπό να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος των φιλοξενούμενων. Όπως κι έγινε. Μετά από ασταθή επέμβαση των αμυντικών του Παναθηναϊκού Β’ στο 9ο λεπτό, ο Σωτηράκος έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ. Οι πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Ενγκμπαγκοτό (20′), αλλά πολύ γρήγορα ήρθε το δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά με θύτη τον Οικονομίδη, ο οποίος -μετά από λάθος των παικτών του Παναθηναϊκού Β’- πήρε την μπάλα και έκανε το δυνατό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι κι εν συνεχεία στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν την περιοχή της Κηφισιάς σε δύο περιπτώσεις μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Τσιριγώτη (28′) και τον Αθανασακόπουλο (44′), δίχως όμως αποτέλεσμα.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός Β’ αύξησε την πίεσή του, με την Κηφισιά να δίνει μέτρα στο γήπεδο, αλλά να προστατεύει με απόλυτη συνέπεια την εστία της. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν το οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Μαραθωνίτη (στο 51′), όσο κι η ετοιμότητα που έδειξε ο Μιχελής σε δύο διαδοχικά σουτ των φιλοξενούμενων στο 68ο λεπτό. Αυτές ήταν κι οι στιγμές που οι πράσινοι απείλησαν πιο έντονα, αφού στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι το φινάλε, η μοναδική καλή στιγμή που καταγράφηκε ήταν αυτή με το σουτ του Σέχου (στο 79′), που κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχελή.

Οι παίκτες του Νίκου Κούστα κέρδισαν τις εναέριες μονομαχίες, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και δεν έδωσαν άλλα δικαιώματα στον Παναθηναϊκό Β’ να πλησιάσει στο γκολ, πανηγυρίζοντας την πρώτη φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα της Betsson Super League 2.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κούστας): Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος (34′ Παπασσάβας), Οικονομίδης (88′ Μκρτσιάν), Ντοριβάλ, Καλλέργης (68’ Καραγκούνης), Πρίτσας (34′ Παυλάκης), Τεττέι, Κρητικός.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Βονόρτας): Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Ρόμπι (46′ Αντωνίου), Σιδεράς, Μαρτίνης, Θεοχάρης (88′ Καρβούνης) Αθανασακόπουλος, Ηλιάδης (62′ Σαρδέλης), Μαραθωνίτης (77′ Τουρκοχωρίτης), Τσιριγώτης (77′ Σέχου), Ενγκμπαγκοτό.

YouTube player

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Νίκος Κούστας: “Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, από τους παίκτες σε τακτικό και ατομικό επίπεδο. Γνωρίζαμε ότι είχαμε να διαχειριστούμε και το ψυχολογικό κομμάτι, μετά τη μεγάλη πρόκριση που πήραμε στο Κύπελλο Ελλάδας. Μαζί έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση που περιμέναμε να βγει στη διάρκεια της αναμέτρησης, γι αυτό τον λόγο είχαμε οργανώσει το παιχνίδι μας. Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο στα πρώτα λεπτά, που θα είχαμε περισσότερα τρεξίματα, καθώς γνωρίζαμε πως όσο κυλούσε το παιχνίδι, τα πράγματα θα γίνονταν πιο δύσκολα, γιατί θα χάναμε σε δυνάμεις. Όπως κι έγινε. Στο δεύτερο μέρος αναγκαστήκαμε να δώσουμε την μπάλα και αρκετό γήπεδο στον αντίπαλο, να τον περιμένουμε στο δικό μας μισό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για μας. Πρέπει να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε καθημερινά, αυτό είναι που χρειαζόμαστε για να έχουμε μέλλον. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για να μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας“.

Γιάννης Βονόρτας: “Ξεκινήσαμε αισιόδοξα το πρώτο παιχνίδι. Παρά την ήττα, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα, ήταν πάρα πολύ καλή επιθετικά και αμυντικά. Πληρώσαμε βέβαια δύο λάθη που κάναμε στην αρχή. Αυτό σημαίνει εμπειρία, ή αντίστοιχα απειρία. Πάντως στο δεύτερο μέρος κυριαρχήσαμε πλήρως και πιστεύω ότι δικαιούμασταν δύο γκολ. Έγινε μια τετραπλή φάση επί της ουσίας, χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά.

Μόνο αισιοδοξία μπορώ να έχω από τη σημερινή εικόνα του παιχνιδιού μας. Όπως είπα και πριν, η απειρία φάνηκε βέβαια. Επειδή είναι νέα η ομάδα, χρειάζεται να βελτιώσουμε την ομοιογένειά μας, αυτό θα γίνει μέσα από τα παιχνίδια. Είναι μια νέα κατάσταση για τα παιδιά, το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Είναι μια μεταβατική φάση για εκείνα, πιστεύω θα εξελιχθούν στην πορεία, παιχνίδι με το παιχνίδι θα αποκτούμε εμπειρίες. Στόχος είναι να βγάλουμε παίκτες και να παίζουμε, επιδιώκοντας τη νίκη. Πάντα στοχεύουμε στη νίκη, μέσα από την ποιοτική δουλειά και τη βελτίωση των παιδιών. Δηλαδή, νέοι παίκτες που δεν μπορούν να κερδίσουν, φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για παραπάνω. Για να μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για παραπάνω πράγματα, θα πρέπει να κερδίζουν παιχνίδια και να έχουν τη νοοτροπία του νικητή.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην Κηφισιά“.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital