Η Κηφισιά πήρε το τρίποντο, 2-1 τον Αστέρα Βλαχιώτη

Η Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας εντός έδρας τον Αστέρα Βλαχιώτη με 2-1, για την 21η αγωνιστική της Betsson Super League 2. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά χρειάστηκαν το γκολ του Ανδρέα Τεττέι στο 85′ για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Κηφισιά είχε προηγηθεί μόλις στο 5′ με τον Θανάση Καραγκούνη, ενώ ο Αστέρας Βλαχιώτη ισοφάρισε στο 59′ με τον Αναστασόπουλο.

Ο αγώνας

Η Κηφισιά ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, καταφέρνοντας να βρει δίχτυα στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ο Κουιρουκίδης έκανε την παράλληλη πάσα από τα αριστερά, με τον Καραγκούνη να προλαβαίνει τους αμυντικούς του Αστέρα Βλαχιώτη και να πλασάρει ιδανικά, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και απείλησαν δύο λεπτά αργότερα. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σακολάροφ βρήκε όμως τον Αναγνωστόπουλο σε ετοιμότητα, με τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς να διώχνει σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο.

Μετά από αυτή τη μικρή παρένθεση, η Κηφισιά επανήλθε δριμύτερη στην αντίπαλη περιοχή, το δυνατό σουτ που έκανε ο Κουιρουκίδης από το ύψος του πέναλτι στο 8′ βρήκε όμως σε σώματα. Στο 15ο λεπτό, προέκυψε νέα μεγάλη στιγμή για την ομάδα μας. Ο Να έκανε εντυπωσιακή κούρσα από τα αριστερά, πέρασε τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων και πάσαρε στον Κουιρουκίδη την κατάλληλη στιγμή, με τον Ιωαννίδη να αποκρούει με δυσκολία το πλασέ. Στο 22′ καταγράφηκε η δεύτερη τελική φάση των φιλοξενούμενων προς το τέρμα, με την κεφαλιά του Λάμτσε να καταλήγει στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου.

Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν ο Βαζ συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Κουιρουκίδη από τα δεξιά. Αυτή τη φορά, το πλασέ του σέντερ φορ της Κηφισιάς βρήκε σε σώματα, με το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Οικονομίδης στην επαναφορά να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος, η Κηφισιά ήταν πάλι αυτή που απείλησε πρώτη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαζ, ο Αρτυματάς πήδηξε ψηλότερα απ όλους και πήρε την κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Ιωαννίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, ο Αστέρας Βλαχιώτη έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία στο 59ο λεπτό, όταν μετά από αδυναμία των αμυντικών να διώξουν την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Αναστασόπουλο, ο οποίος βρήκε δίχτυα με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Για σχεδόν είκοσι λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο, με την Κηφισιά να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Αστέρα Βλαχιώτη να επενδύει κατά βάση στις αντεπιθέσεις.

Στο 85′ της αναμέτρησης όμως, ήρθε η φάση που έκρινε το αποτέλεσμα. Ο Καλλέργης πήρε την μπάλα από τα αριστερά, την έφερε στο δεξί κι έκανε υποδειγματική σέντρα με αποδέκτη τον Τεττέι. Ο 21χρονος επιθετικός της Κηφισιάς έκανε εντυπωσιακό άλμα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα Βλαχιώτη, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο επίλογος της αναμέτρησης γράφτηκε επί της ουσίας στο 88′ από τα χέρια του Αναγνωστόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν την μπάλα στην περιοχή της Κηφισιάς, με τον Μπούζα να βρίσκεται σε θέση βολής. Ο μέσος του Αστέρα Βλαχιώτη έκανε το πλασέ, αλλά ο Αναγνωστόπουλος έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά, αποκρούοντας την μπάλα και παράλληλα τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εστία του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Κηφισιά κράτησε την μπάλα και έφτασε στην τελική επικράτηση, επιστρέφοντας στις εντός έδρας νίκες για την 21η αγωνιστική της Betsson Super League 2.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Να, Γκότοβος, Αρτυματάς, Παπασάββας, Παλασέφσκι (74′ Ντοριβάλ), Βαζ (74′ Γιαννιτσάνης), Καραγκούνης (25′ λ.τ. Καλλέργης), Οικονομίδης (62′ Τεττέι), Κουιρουκίδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Ιωαννίδης, Αναστασόπουλος, Τουλίκας (67′ Ουρτάδο), Λαμτσέ, Φουρλάνος, Μαϊσουράτζε, Ρόδης (86′ Ζαΐμι), Σοκολάροφ, Τσίπρας (86′ Μπούζας), Φερέιρα (81′ Σιντορένκο), Μπάτροβιτς (67′ Φλένσμποργκ).

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital