Η Κηφισιά πάλεψε, αλλά ηττήθηκε εντός έδρας από την ΑΕΚ

Η Κηφισιά γνώρισε την ήττα για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ (2-0) για την 6η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι κιτρινόμαυροι σκόραραν δις στο πρώτο μέρος με τον Λιβάι Γκαρσία (34′) και τον Τόμας Φαν Βερτ (45+3′), κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Από την πλευρά της, η Κηφισιά είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 18ο λεπτό με τον Μιχάλη Κουιρουκίδη και τον Μαντί Ταλάλ, ενώ στο δεύτερο μέρος απείλησε με μεγαλύτερη συνέπεια την εστία της ΑΕΚ, δίχως όμως να καταφέρει να μειώσει το σκορ.

Πλέον, οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη εστιάζουν σε όσα ακολουθούν στη Betsson Super League 2, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ Β’ για την 8η αγωνιστική.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό, με κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία (μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Μάνταλου), η οποία όμως δεν ανησύχησε τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο. Από την πλευρά της, η Κηφισιά έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 18ο λεπτό, σε διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Μιχάλης Κουιρουκίδης νικήθηκε από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς σε τετ α τετ, ενώ στην επαναφορά το δυνατό σουτ του Μαντί Ταλάλ βρήκε σε σώματα και απομακρύνθηκε από την περιοχή της ΑΕΚ.

Στο 22′ της αναμέτρησης, το δυνατό σουτ του Λιβάι Γκαρσία πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Κηφισιάς, δώδεκα λεπτά αργότερα όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική. Συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό, ο επιθετικός της ΑΕΚ έκανε το ψιλοκρεμαστό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Κηφισιάς -η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι.

Στο 37′ ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε τετ α τετ απέναντι στον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, ενώ στο 41′ η κεφαλιά του Μαντί Ταλάλ δεν προβλημάτισε τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και έφτασε σε δεύτερο γκολ πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (στο 45+3′), με εκτέλεση πέναλτι του Τόμας Φαν Βερτ -το πέναλτι κέρδισε ο Σέρχιο Αραούχο μετά από μαρκάρισμα του Κυριάκου Μαζουλουξή.

Στο δεύτερο μέρος, η Κηφισιά ήταν πιο επιθετική, έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της. Η ΑΕΚ απείλησε μεν πρώτη με τον Σέρχιο Αραούχο στο 50ό λεπτό, αλλά ακολούθησαν τρεις καλές στιγμές για την Κηφισιά μέσα σε δέκα λεπτά. Στο 60′ το συρτό σουτ του Ζοζέφ Αντουάν Να μετά από γύρισμα του Ανδρέα Τεττέι κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ, στο 65′ το σουτ του Μαντί Ταλάλ έξω από την περιοχή πήγε ψηλά άουτ, ενώ στο 69′ ο Μανώλης Καλλέργης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς να προλαβαίνει προ του Ανδρέα Τεττέι.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντρά στο τρίτο γκολ στο 73′ με το πλασέ του Πέτρου Μάνταλου να είναι όμως εκτός στόχου για λίγα εκατοστά, ενώ στο 79ο λεπτό η Κηφισιά έμεινε με δέκα παίκτες, μετά από την αποβολή του Ματέους Μπαρμπόσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάι Γκαρσία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε αρκετά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και να έχουν καλές στιγμές. Στο 80′ ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο 89′ ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα μετά από προβολή του Ανδρέα Τεττέι.

Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη δύο καλές στιγμές, με τον Ευθύμη Χριστόπουλο και τον Τόμας Φαν Βερτ, τις οποίες όμως έλεγξε ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Ποζατζίδης Στ. (58′ Να), Παναγιώτου (90′ Σμπώκος), Πέιος (81′ Ιατρούδης), Παπασάββας, Ταλάλ (81′ Γκίνη), Κουιρουκίδης (58′ Καλλέργης), Τεττέι.
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (66′ Ρότα), Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φράνσον (64′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (81′ Πινέδα), Γκαρσία (87′ Σκόνδρας), Αραούχο (87′ Ε. Χριστόπουλος), Φαν Βερτ.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital