Επιστροφή στις νίκες για την Κηφισιά, 2-0 την Ηλιούπολη

Ποδαρικό με το δεξί στο β’ γύρο της Betsson Super League 2 έκανε η Κηφισιά, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ηλιούπολης (2-0) στο “Γεώργιος Καμάρας” της Ριζούπολης. Οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι έφτασαν στη νίκη χάρη στα γκολ που σημείωσαν ο Πάνος Πρίτσας (18′) και ο Μιχάλης Κουιρουκίδης (76′).

Επόμενος αντίπαλος για την Κηφισιά είναι το Αιγάλεω στο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” το Σάββατο 1 Απριλίου στις 13:4.

Ο αγώνας

Η Κηφισιά ήταν η πρώτη που απείλησε την αντίπαλο εστία με κεφαλιά του Μαντί Ταλάλ (12′) και απευθείας εκτέλεση φάουλ του ιδίου (15′), με την μπάλα όμως να πηγαίνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε αμφότερες περιπτώσεις. Παρά τον έλεγχο του ρυθμού στην εκκίνηση του αγώνα από την Κηφισιά, η Ηλιούπολη ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη στιγμή, με τον Κυριάκο Μαζουλουξή και τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο να πέφτουν στα πόδια του Θωμά Βασιλείου (στο 16′) σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και να διατηρούν το “μηδέν”.

Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε το πρώτο γκολ για την Κηφισιά. Οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή της Ηλιούπολης, άλλαξαν γρήγορα δύο πάσες εντός μερικών τετραγωνικών, για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Πάνου Πρίτσα. Ο μέσος της Κηφισιάς έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα σε ένα σημείο, όπου ήταν αδύνατο για τον Κωνσταντίνο Περιστερίδη να αντιδράσει.

Το γκολ έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Γιώργου Πετράκη να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ένταση στο παιχνίδι τους, απειλώντας ξανά στο 21ο λεπτό με σέντρα του Ζοζέφ Αντουάν Να (οι αμυντικοί πρόλαβαν την μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον Ανδρέα Τεττέι) και στο 24ο λεπτό με τον ίδιο παίκτη να κάνει το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά. Ενδιάμεσα, το σουτ του Θωμά Βασιλείου δεν ανησύχησε τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο.

Στο 31ο λεπτό ο Χάγκαν Φρίμπονγκ έκανε ευθύβολο μονοκόμματο σουτ, το οποίο πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 44ο λεπτό το σουτ του Νίκου Βαφέα έξω από την περιοχή ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ηλιούπολης.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Κηφισιά πίεσε για το δεύτερο γκολ, αλλά στάθηκε άτυχη. Στο 51′ του αγώνα, το συρτό σουτ του Ανδρέα Τεττέι βρήκε σε πόδι αμυντικού της Ηλιούπολης και έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ στο 55′ ο Κωνσταντίνος Περιστερίδη μπλόκαρε την μπάλα σε δυνατό σουτ του Μαντί Ταλάλ.

Η Ηλιούπολη έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στο 61ο λεπτό, με τον Νίκο Βαφέα να επεμβαίνει όμως την τελευταία στιγμή και να βάζει την κόντρα με το πόδι, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 67ο λεπτό ήταν η σειρά της Κηφισιάς να φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά το συρτό σουτ του Μαντί Ταλάλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο άουτ. Αυτό που δεν έγινε στο 67′ συνέβη όμως στο 76′ της αναμέτρησης. Ο Βαγγέλης Νοικοκυράκης και ο Μιχάλης Κουιρουκίδης, που είχαν μόλις περάσει στον αγωνιστικό χώρο, συνεργάστηκαν άψογα. Ο πρώτος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο δεύτερος το πλασέ πάνω στην κίνηση, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μέχρι το φινάλε, η μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν η κεφαλιά του Γιάννη Βάρκα, την οποία όμως απέκρουσε ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε ακόμη ένα παιχνίδι.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μαζουλουξής, Βαφέας, Ποζατζίδης Στ., Παναγιώτου, Να (62′ Παυλάκης), Παπασάββας (75′ Νοικοκυράκης), Γκίνη, Ταλάλ (75′ Κουιρουκίδης), Πρίτσας (62′ Πέιος), Τεττέι (87′ Καλλέργης).
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Παντέλης): Περιστερίδης, Βάρκας, Κωστόπουλος (81′ Άντο), Ανδρέου, Φρίμπονγκ (73′ Τριανταφυλλάκος), Γκοτσούλιας, Κρέτση, Ζιούλης, Βασιλείου (81′ Μπαξεβάνος), Μπαστακός, Βοσνακίδης.

Εγγραφείτε τώρα!

Γίνετε μέλος της online κοινοτητάς μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της ομάδας!

LOGO pae kifisia_BLUE2_300

Η Π.Α.Ε. Κηφισιά σας ευχαριστεί για την συμπαράστασή σας σε όλες τις μάχες της!

KifisiaFC © 2024. All Rights Reserved. Created By DeltaDigital